Naskah Ngahiyang

Naskah Ngahiyang

No. Inv          : 2017.03.11.0028
No. Reg          : 02.0001
Nama Benda       : Naskah Ngahiyang
Keterangan       : 
Terjemah Tradisi : Sasakala Prabu Siliwangi
Category: Tags: ,

Description

Sasakala Prabu Siliwangi

Sang Hiyang Dewata Sang Hiyang anu Welas Sang Hiyang Prabu Siliwangi ngahaturan ka sang kana tina matik Adi pura sajagat ngahapitkeun tina sakabeh Karajaan Pajajaran tilem na tilem ka sadayana pati jagat lelengit Karajaan Kajayaan Pajajaran ku Sang Hiyang Dewastu Prabu Siliwangi